6 LUCRURI DE FĂCUT DUMINICĂ PENTRU A AVEA CEA MAI BUNĂ SĂPTĂMÂNĂ

6 lucruri duminica

Probabil că ai avut și tu zile de luni chinuitoare, cu haos, cu lipsă de productivitate și frustrare. Ca mulți dintre noi, de altfel. Dar, cu doar câteva taskuri de făcut duminică, poți evita o săptămână de haos, dezorganizare și frustări.

Parcurge alături de mine, cele 6 idei de lucruri de facut duminica pentru a avea cea mai bună și productivă săptămână de lucru.

1. Lista de reușite

De curând am început să introduc în rutina mea săptămânală și morning/evening pages, unde includ și lucruri pentru care sunt recunoscătoare, reușitele din ultima perioadă și tot așa. Eh, duminică i-au paginile respective și mă uit peste ele.

Este un exercițiu ușor pentru crearea unui mindset potrivit.

6 LUCRURI DUMINICA

2. Declutter mental

Uneori, poate fi copleșitor să ne ascultăm gândurile, pare că avem o infinitate de lucruri de făcut și nu prea știm de unde să le apucăm, nu? Varianta pentru eu am găsit-o este să fac un declutter mental. Adică, efectiv pun pe foaie tot ce mă obosește mental – de la plătit facturi, mers într-un anume loc, declutter de haine, etc

Lucruri din lista respectivă, în funcție de prioritate intră în to do list-ul de săptămâna următoare.

3. Ajută-te de Calendar

Lista reieșită la pasul anterior încep să o distribui în calendar. Pe langă acestea mai includ întâlniri sau evenimente și deadline-uri.

4. Revizuirea Obiectivelor

Dacă și tu ești ca și mine, probabil ai în fiecare lună 2-3 obiective. Duminica, mă uit peste ele și încerc să fac un status al lor, dacă este un obiectiv atins îl bifez cu cea mai mare mândrie, dacă pare un obiectiv nerealist și nu își are locul în lista de luna aceasta, îl reprogramez și poate adaug altul/altele.

6 LUCRURI DUMINICA

5. To do list

Menționam la pasul 2 că după declutter toate gândurile se transformă în to do list. Ca să nu fie copleșitor, după procesul de prioritizare, adaugă 5-6 lucruri musai de făcut în săptămâna ce vine.

6. Aranjează-ți biroul

Fă-ți ordine pe birou, ajută enorm să vezi totul în ordine luni dimineață, fără foi, pixuri, sticky notes, cărți și alte cele.

BONUS

7. Rutina de Self-Care

În a doua parte a zilei de Duminică eu mă concentrez pe self-care. Încep cu o baie cu săruri, spumă și muzică relaxantă, citesc, pun și o mască de hidratare și alte lucruri mărunte dar care aduc un super impact în starea mea emoțională. Uite AICI câteva idei faine pentru self-care.

Concluzie

Acestea sunt lucruri pe care eu le fac duminică și mă ajută să-mi încep săptămâna cu un mindset potrivit, un plan dar și o stare generală de bine. Dacă ai lucruri faine pe care și tu le faci și te ajută, te aștept în secțiunea de comentarii 👇

S-ar putea sa iti placa si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *