Beneficiile Bailor in Cada

Încă de acum sute de ani, băile au făcut parte din obiceiurile sănătoase ale omenirii. De la romani, care iubeau o baie relaxantă, până la scandinavi care făceau o baie rece imediat ce ieșeau din sauna.

Dar, trăim în era care ne forțează să fim mai grăbiți, să nu mai avem atâta răbdare, iar o baie relaxantă a fost în locuită de duș, fiindu-ne mult mai la îndemână. Ce vreau să vă povestesc în articol este despre beneficiile pe care eu le-am sesizat și să vă îndemn să vă acordați cât mai multe momente de self-care.

Pentru mine o baie în cadă este metoda mea de a pune pauză și a mă bucura de o re-energizare. O baie lungă și relaxantă mă ajută să reduc stresul, de îmi oferi un moment de retrospecția săptămânii ce tocmai a trecut, ori pur și simplu să stau cu mine – „me time”. Iată ce beneficii am descoperit eu:

Inimă și plămâni

Acum câțiva ani, la un control de rutină medicul cardiolog a sesizat mici probleme ale sistemului meu cardiac și mi-a recomandat o baie cu apă călduță (nu fierbinte), măcar o dată pe săptămână. În timp, ritualul acesta a dus la o îmbunătățire a funcționalității vaselor de sânge, iar consistența sângelui a devenit mai puțin vâscoasă. În același timp, și sistemul respirator se bucură și reacționează pozitiv. O baie în cadă, în care pieptul stă sub apă călduță, aduce un aport îmbunătățit de ozigen.

Relaxează

Ce mai este de spus aici? 😛

Ori de câte ori am fost anxioasă sau am avut o perioadă mai stresantă am văzut cât de bine puteam să fiu după o baie de relaxare – cu lumânări, muzică și uleiuri esențiale.

Pielea îți va mulțumi

O baie cu uleiuri te ajută să scapi de diverse infecții ale pielii, să o hidratezi dar și să scapi de celulele moarte.

Somnul va fi mai liniștit

Este lesne de înțeleg că toți ne dorim să ne odihnim cât mai bine pentru a ne începe  o nouă zi cu super multă energie. Și nimic nu este mai potrivit decât o baie relaxantă.

beneficiile bailor in cada

Atmosfera potrivită

Unii doar aprind o lumânare parfumată. Alții adaugă și un bath-bomb. Eu întotdeauna am și muzică. În mod ideal, ar trebui să recreăm o experiență de spa acasă. Putem adăuga și câteva picături de uleiuri esențiale, să ne aducem o carte, un pahar cu vin, un snack, petale de flori. Orice!

Așadar, ai tot ce îți trebuie pentru a te răsfăța diseară?

via GIPHY

S-ar putea sa iti placa si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *