Biblioteca de la Miezul Noptii | Matt Haig

Biblioteca de la Miezull Noptii Matt Haig

Biblioteca de la Miezul Noptii este a doua carte a lui Matt Haig pe care o citesc. Prima a fost Câteva Motive să Iubești Viața, carte despre care am povestit într-un alt blog post.

O singură bibliotecă. O infinitate de vieți.

Mă bucur foarte tare că nu am citit-o având așteptări. Am văzut că s-a discutat foarte mult despre ea la finalul anului trecut, poate că acesta a fost motivul pentru care am cumpărat-o, însă fără a avea vreo așteptare. Și bine am făcut.

Biblioteca de la Miezul Nopții prezintă viața (viețile?) Norei Seed. 35 de ani și nimic grozav realizat până atunci, poate doar o suită de alegeri prost făcute sau abandonate.

De aceea se decide să se sinucidă luând un pumn de pastile și lăsând un bilet de adio. Dar nu e chiar așa simplu, ajunge într-o biblioteca pe rafturile căreia se află câte o carte cu o altă viața a ei, în care a luat o altă decizie. Practic, e într-un Univers Paralel. Începe să aleagă pe rând una câte una, moment în care începi să intuiești ce urmează.

Biblioteca de la Miezull Noptii Matt Haig

Biblioteca de la Miezul Nopții este o carte povestită pe un ton cald, ce te poartă în excursia vieții Norei Seed. Cu siguranță sunt capitole sau fragmente în care vei rezona cu aceasta.

Las mai jos câteva citate care mi-au plăcut:

Dar nu ești o persoană reală. Ești doar un… mecanism.

Nu asta suntem cu toții?

Nu în felul acesta. Tu ești rezultatul unei interacțiuni bizare între mintea mea și multivers, o simplificare a funcției undelor cuantice sau ce-o fi ea.

Dar poate nu există drumuri ușoare. Ci doar drumuri.

De ce mi-aș dori un alt univers, câtă vreme aici există câini?

Am o viață bună. Am prieteni buni. Am câinii.

Nu subestima niciodată puterea lucrurilor mărunte.


<<< Vezi ce am mai citit și mi-a plăcut >>>

S-ar putea sa iti placa si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *