Bullet Journaling în câțiva pași mici

Cei care mă știu probabil că au sesizat  că de câțiva ani încoace am o agendă cu mine. În primă fază era o agendă cu to do-uri. Apoi, pe perioada studenției, era o agendă în care aveam notate cursurile, sălile și deadline-urile pentru proiecte. Ulterior, a devenit o agendă cu to do-uri specifice proiectelor în care eram implicată, puținele întâlniri și programări.

De anul acesta, mi-am propus o combinație de toate cele de mai sus sub forma unui bullet journal. Ador agendele și a fost un moment când aveam aproape o colecție de așa ceva. În schimb anul acesta am două: acest bullet journal și agenda cu taskuri și idei din întâlnirile proiectelor pe care le am.

bullet journal

Cum am început bullet journaling?

De jumătate de an m-am tot documentat în acest sens. Niște vloguri despre ce și cum, multe pin-uri pe pinterest și câteva zeci de articole de blog citite.

Pentru prima lună am început cu:

  • Mood tracker pe care am început să-l țin de anul trecut pornit de la gândul că sunt o persoană over-sensitive
  • Good habits tracker 
  • To do list-ul permanent cu lucruri de făcut în casă și facturi de plătit
  • To do list-uri pe post-it-uri cu lucruri de făcut în săptămâna în curs
  • Calendar al lunii în care am pus programările, întâlnirile și evenimentele la care iau parte
  • Zilele de naștere și aniversările
  • Obiectivele lunii împărțite pe categoriile: work, prietenii și familie, administrative, sănătate și self care
bullet journal

Bun, la fel ca și tine, și eu m-am întrebat dacă o să o pot să o fac să arate așa de fain ca cele pe care le-am văzut pe pinterest și instagram. Răspunsul mă făcea să vreau să renunț și să revin la clasica mea agendă cu post-it-uri și gânduri random.

Astfel că, nu m-am chinuit foarte mult cu designul. Am preferat liniile drepte, tabelele și 2-3 culori. Better safe than sorry. 

Da, am dat-o-n bară deja *oups*

M-am grăbit să-mi creez și pagina pentru februarie și am omis câteva dintre lucrurile notate mai sus. Drept urmare, am decis ca spre final de lună să creez paginile pentru luna următoare.

bullet journal

Unelte folosite

Practic, înafară de agenda specială de bullet journaling pe care am primit-o cadou de ziua mea, mai am markerele folosite la ilustrații, pixurile colorate și post-it-urile mici.
Am citit un articol scris de Coffentropy despre bullet journaling în care ne dă 3 opțiuni despre designul acestora.

S-ar putea sa iti placa si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *