City Break în Madrid | Tapas, Jamon și Tinto de Verano

Istorie, artă, jamon, tinto de verano, terase, rooftop și vibe super fain. Toate timp de 3 zile într-un city break in Madrid.

Putem da start verii? ¡Sí Señor!

Stând la munte, vara vine mai greu. Anul ăsta, mai mult decât atât, am avut parte de săptămâni la rând cu ploi. Așa că decizia de a zbura în Madrid a fost la îndemână.

Eu și OCD-ul meu am dat gherlă maximă cu organizarea timpului. Pe lângă faptul că am fost super defazată, am avut senzația că plecăm joi seară și ne întoarcem luni spre marți. Spre surprinderea mea, am aflat cu 2 zile înainte de plecare că defapt ne întoarcem duminică spre luni.

Așa că, joi după-amiază, împreună cu Bia am zburat spre Madrid!

Cum să vă zic? Orașul e superb. Nu sunt eu fana orașelor mari, aglomerate și pline de turiști dar Madrid m-a încântat. Asta și din pricina faptului că am avut-o alături pe Ale – rezident în Madrid de ani buni. Astfel că, a știut ea pe unde să ne strecurăm să evităm haosul.

În toate cele 3 zile și un pic am luat orașul la pas, aproximativ 23k de pași pe zi, cu o singură excepție când am luat metroul pentru că trebuia să ajunge în sudul orașului.

Dacă în Zaragoza am avut-o pe Ale ca „local” cu noi, de data asta Ale ne-a fost și gazda. Mulțumim! Am stat în centrul orașului, deci am luat orașul la pas destul de ușor.

Orașul

Madrid e ofertant din punct de vedere al atracțiilor turistice. Arhitectura, show-uri artistice în stradă, graffiti-uri, muzee și expoziții. Le-am dat check la toate.

Oamenii

Sunt foarte prietenoși și plini de viață. Întâlnești foarte mulți turiști, persoane de alte naționalități și spre deosebire de Zaragoza, aici nu am întâlnit decât 3 români.

De altfel, am găsit orașul în pregătiri pentru PRIDE. Diversitatea m-a coplești! ❤️️

Mâncarea

Ador jamonul și l-am preferat cam în 80% din mâncărurile încercate. Ai o diversitate culinară destul de mare – tapas, churros, tocana madrileză, paella, patatas bravas, am băut gin, sangria, café con leche (normal!) sau Tinto de Verano.

Vremea

Am prins o vreme extraordinară! Mă așteptam ca mergând in iunie să ne fie super cald, însă ne-am bucurat de 25-27 de grade, un vânt care adia ușor și foarte puțini nori duminică, înainte de decolare. Seara era un pic răcoare și aveam nevoie de un pulover sau ceva cu mâneca lungă.

Localuri

O plajă extinsă de locuri de ieșit. Cel mai mult mi-a plăcut un rooftop unde am prins și apusul. Dacă pe zi am văzut orașul la pas, seara l-am privit în lumina unui apus superb.


Oraşul: (5/5)
Oamenii: (5/5)
Locuri de vizitat şi activităţi: (5/5)
Mâncarea: (5/5)


citybreak madrid
citybreak madrid
citybreak madrid
citybreak madrid
citybreak madrid
citybreak madrid

S-ar putea sa iti placa si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *