Iarna Crimelor Perfecte | Tony Mott

Trăim așa niște vremuri în care am face bine să stăm în casă, cu ai noștri. Vremurile astea aduc și doritul „lucrat de acasă”. Dacă la birou, în pauze, ieșeam pe terasă… acasă, în pauză mai citesc câte ceva. Din cărțile alea începute și abandonate pe noptieră.

Zilele astea am reușit să termin „Iarna crimelor perfecte” a lui Tony Mott.

Pe Tony o cunosc din circumstanțe profesionale. Am apucat să văd cât de mișto este ca și om, cum aduce zâmbet în jur. Cum fiecare discuție cu ea este așa… ca o revelație. E omul cu întrebările potrivite, în vremurile potrivite.

Cartea este lansată recent. De Crăciun, am primit cadou „Iarna Crimelor Perfecte”. Pe atunci nu am apucat decât să răsfoiesc două – trei pagini și mi-am dat seama că o să-mi placă.

Așa a și fost.

Este un mystery story super captivant.

Toată acțiunea se petrece, așa cum arată și fotografia de pe copertă, în Brașov. Într-o iarnă destul de friguroasă. Brașov – oraș frumos și misterios. Numai bun pentru o serie de crime.

Un psihiatru este găsit carbonizat în propriul garaj. Ion Fora pe al său nume. Pacienții săi piperează întreaga acțiune, inclusiv Gigi Alexa – un medic legist și fost pacient al victimei.

Mi-a plăcut foarte tare faptul că Tony a ales să ne țină atenți la întreaga acțiune, ducându-ne alternativ  prin poveștile fiecărui personaj. Acestea sunt descrise atât de bine încât îi poți vizualiza foarte ușor. Descrierea nu este nici prea complexă, dar nici superficială. Este perfectă. Ori pentru mine a fost.

Încerc să nu las prea multe detalii aici căci… cartea merită citită dintr-o suflare și ar fi păcat să las spoilere.

Și toată treaba asta e ca un serial, bun de Netflix. Căci, Tony nu se oprește aici și ne promite o serie de mystery stories.

XOXO

-Luv.

<<< Vezi ce am mai citit și mi-a plăcut >>>

iarna crimelor perfecte tony mott
iarna crimelor perfecte tony mott

S-ar putea sa iti placa si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *