4 Chestii Faine care Ajută o Persoană Foarte Sensibilă

persoana foarte sensibila

Bună, sunt Lavinia și sunt o persoană foarte sensibilă.

via GIPHY

Mi-am auzit de-a lungul anilor „Lavi, ești tu prea sensibilă” și atât de greu îmi pica, și mă frământam, și nu mi-era bine deloc. Până acum câțiva ani, când am început terapia și am aflat cât de minunat e să fii „prea sensibilă”.

Tot de atunci am învățat cum să fac să-mi fie bine:

Relaxare după o zi plină

Adesea mă simt copleșită după o zi plină – pun în baza multelor informații primite, procesate, a detaliilor observate. Când aveam două joburi, lucram extrem de mult. După 6 luni de motoare turate la maxim am ajuns să clachez. Acela a fost momentul în care am decis ca imediat după muncă să am 1-2 ore de relaxare totală și apoi pot continua cu muncă, hobbyuri sau mai știu eu ce.

Un scop

Pe perioada studenției am fost voluntar în AIESEC. După ce am încheiat experiența, la scurt timp am finalizat și facultatea și m-am găsit într-un punct mort. Atât de mult m-a stresat perioada respectivă, neavând un scop. Atunci am învățat să funcționez pe scopuri mari și scopuri mici, precum pașii.

Crează, orice, dar fă-o!

Chestie pe care mi-o spun destul de des. În momente de fericire, în momente triste, oricând, oricum, orice. Zicea Deborah Ward „Sensibilitatea poate fi copleșitoare, dar este, de asemenea, un RAM suplimentar pe hard diskul personal”.

În cazul meu e vorba fie de o ilustrație în sketchbook, fie de o ilustrație pe un sticky note, două-trei fraze într-un caiet, un capitol din carte și tot așa.

Puțini dar Faini

Vorbesc despre oamenii faini din jurul meu. O vorbă bună la o cafea, la o bere. O plimbare. Un prânz. Un sfat. O poveste. Lucruri pentru care vă mulțumesc enorm!

Sunt câteva gânduri puse rapid într-un articol, restul rămân în suflet.

Be good. Always.

S-ar putea sa iti placa si...

3 Comments

 1. Asking questions are in fact good thing if you are not understanding something totally, except this article gives pleasant understanding yet.

 2. This is a great tip especially to those fresh to the blogosphere.
  Short but very accurate info… Appreciate your sharing this one.
  A must read post!

 3. Hmm is anyone else having problems with the pictures on this blog loading?
  I’m trying to determine if its a problem on my end or if it’s
  the blog. Any suggestions would be greatly appreciated.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *