„She is…” – ilustrații pandemice

she is ilustratii pandmice

La începutul pandemiei am început o serie de ilustrații sub tema „she is…”. În fiecare ilustrație am încercat să transmit un sentiment din perioada respectivă.

Totul a pornit de la o formă de a alunga sentimentul de anxietate ce mi-l oferea sunetul megafonului de la mașina ce dădea ture prin cartier spunându-ne să stam în casă, faptul că nu mai puteam ieși din casă fără un motiv bine întemeiat scris pe o declarație sau că mi-era dor de a sta la un pahar cu vin alături de fetele mele.

Uneori ieșeam cu câinii la plimbare și-mi priveam orașul, de sus, din deal. Era o liniște care, pe deoparte, îți dădea un sentiment de optimism că totul va fi bine, iar pe de altă parte, mă înfricoșa căci în 23 de ani în care am locuit în Codlea nu am trăit o asemenea liniște.

Cu siguranță perioada de lockdown total a lăsat urme. Am învățat să ne prețuim mai mult. Să ne acordăm atenție. Să stăm mai mult cu noi. Să ne descoperim. Unii dintre noi ne-am pierdut prieteni, familie și cunoștințe în perioada aceasta. Să ne protejăm.

„She is…” a pornit în martie 2020 și ca un manifest al lunii dedicată femeilor. Astfel, „she is…” are doar o ilustrație care conține un bărbat.

M-am bucurat să văd reacțiile prietenilor mei și mesajele primite.

„Și eu simt la fel.”

„Azi eu sunt ea.

Agenda pe care am lucrat am primit-o de la prietena mea Alexandra. Formatul este de 140x100mm și coala de hârtie este de 70g. Pentru ilustrații am folosit markere negre și albe, creion și compas.

Cum o spuneam și în primul articol de pe blog în care povesteam despre forma mea de artă, lasă-mă în bula mea și o să fac lucruri cu adevărat grozave! Pentru mine, ilustrația rămâne o formă de terapie.

Hai cu mine într-o călătorie despre sentimentele dobândite în pandemie.

Și-ți las și un playlist ascultat și reascultat în toată perioada aceasta:

Urmărește-mă pe instagram pentru a vedea întreaga călătorie „She is…” dar și pentru noi începuturi.

S-ar putea sa iti placa si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *