Tu ce faci când nu mai poți?

Probabil că ai și tu momente când totul pare o ceață totală. Un fel de cursă lungă fără linie de finish. Poate când ai ieșit dintr-o relație cu sufletul ferfeniță, poate când e un moment de cumpănă în carieră, poate când te uiți în oglindă și nu te mai recunoști.

Eu acum traversez un moment cu multă ceață în ceea ce privește cariera. Întrebări peste întrebări, anxietate cât cuprinde și unghii roase aiurea.

Stop.

Da, asta am zis, stop. Că parcă am mai trecut prin asta, ori sentimentul mi-e cunoscut. Așa că… te întreb, tu ce faci când nu mai poți?

Mulțumesc.

În primul rând hai să mulțumim pentru cine suntem și pentru aventura avută până acum. Mai nasol e că obișnuim să luăm lucrurile for granted – talentul nostru, părinții, prietenii și obișnuim să facem asta pentru acel lucru care ne lipsește. Hai să nu ne mai irosim energia pe ceea ce am pierdut ci să ne bucurăm de abilitatea pe care am câștigat-o, de observa lucrurile pe care le avem deja.

Să nu renunțăm, zic

Hai să nu renunțăm pentru că cineva sau ceva a avut un impact dezastruos asupra noastră. Să nu ne pierdem lumina doar că am trecut și prin întuneric. Sună cheesy dar, te rog, privește mai departe de gândul acesta.

Odihnă.

Totuși e tricky, prea puțin somn e o problemă, prea mult e iarăși o problemă. Să „recuperezi” nu prea ai cum. Deci, cum?!

Am învățat că dacă nu ai o rutină a somnului începi să scârțâi din punct de vedere al sănătății. Astfel că, în fiecare zi – cu niște excepții în weekenduri – încerc să adorm în jurul orei 23 și mă trezesc la 7. Mă asigur că am aerisit camera, că lenjeria de pat este comfy, că am cartea pe noptieră și cu 30 de minute înainte de somn mă cufund în citit. Telefonul este pe sleep, iar internetul este oprit. La ora 7.00 îmi sună alarma dar pe brățară – trezirea e mai smooth un pic.

Curățenie (Declutter)

Și aici nu mă refer doar la cea din casă: clasicul aspirat și șters praful. Ci și: făcut ordine în dulapul cu haine, în cutiile cu papuci încălțăminte, make-up, cărți, agende, energiile de prin casă. Și în această ordine apare și acea ordine în gânduri. Practic, îți faci ordine în viață. Moment în care realizezi și care e treaba cu relațiile toxice/mai puțin toxice. *ka-ching*

Trece și asta.

De fiecare dată când nu mai pot îmi aduc aminte că totul e trecător. Gândul acesta îmi scade din anxietatea ce mă copleșește de cele mai multe ori. Încerc să mă focusez pe faptul că ajunge la un final și treaba asta și o să văd ce fac atunci, (extra)grijile doar mă sabotează.

Hai să facem ceva fain

Ceva ce ne place atât de mult și nu am mai făcut-o de mult. Eu de exemplu scriu (asta fac și acum), ilustrez, citesc, mă plimb prin natură și îmbrățișez copaci. Ia-ți timp pentru tine, fă acel ceva care ți-e drag și mereu îl lași pe loc secund.

Mi-am adus aminte, în timp ce scriam la acest post, despre ceva ce mi-a zis cineva drag, la un moment dat când îi spuneam plângând că nu mai pot: „Lavi, știi ce e interesant? Că defapt acum începi să poți.”

S-ar putea sa iti placa si...

2 Comments

 1. growthis an important element of achieving
  success and being happy. Not everyone who has evolved has
  achieved success, [b]but everyone who has achieved success
  [url=https://coachszkolenia.wordpress.com/]coaching[/url] has
  developed and done a lot of work on themselves. [/b]
  Personal development is on the one hand my way of life,
  but also my passion and idea for happy life

 2. I was looking for this information for quite some time now . Keep us updated

  You can check my website here: [url=https://www.miamimoversforless.com]Miami Movers[/url]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *