Unde ai dispărut, Bernadette? | Maria Semple

Hehe… la romanul Unde ai dispărut, Bernadete? de Maria Semple, recunosc, m-a cucerit coperta – e catchy, e culorile mele preferate. A stat multă vreme în wishlist, am prins-o la super reducere când am plasat o comandă mai mare cu fetele mele.

Până m-am dumerit ce este cu cartea a trebuit să trec prin partea I. De ce zic asta? Nu este un roman scris în stilul clasic, fiind alcătuit din corespondența personajelor – emailuri, faxuri, bilețele. Și eu ca și Bee, aproape de finalul romanului m-am întrebat „Unde ai dispărut, Bernadette?”.


Ne ajută, pe noi cititorii, fiica sa, Bee, să deslușim răspunsul, căci ia acest rol de detectiv pentru a își găsi mama.

Bernadette este o mamă de copil geniu dar cu probleme de sănătate, soție de manager la Microsoft. Un arhitect genial, premiată, construise o casă eco dinainte ca acesta să devină un trend. Partea aceasta și-a ascuns-o bine, devenind mamă în Seattle, lucru care nu a bucurat-o deloc, ajungând să se ascundă, devenind deloc sociabilă și fugând de orice formă de implicare în comunitate.

Adunându-se multe neplăceri și supărări, soțul său o supune unei intervenții în familie, moment care coincide cu plecarea sa subită fără a lăsa cel mai mic semn și în care ne întrebăm „Unde ai dispăut, Bernadette?”.

Înainte să las citatele mele preferate, pot spune cu mâna pe inimă că a fost o lectură plăcută pentru zilele de carantină de la început de an și i-am acordat 4⭐️ pe GoodReads. Am savurat romanul în doar câteva zile.

„Gheața. Dătătoare de halucinații. Simfonii înghețate. Inconștientul adus la viață. De o culoare uluitoare: albastră. (Zăpada e albă, gheața e albastră. Tu o să știi de ce, Bee, te pricepi la lucrurile astea, dar eu habar n-aveam.) Ninge rar, pentru că Antarctica e un deșert. Când vezi un aisberg plutitor, însemană că a fost născut de un ghețar și că este vechi de zeci de milioane de ani.”

„- Ai noroc. Îmi plac ciudații, enigmele umane și geniile.”

unde ai dispărut bernadette maria semple


<<< Vezi ce am mai citit și mi-a plăcut >>>

S-ar putea sa iti placa si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *